Bilder från Sydafrika -08

Sydafrika, Sydafrika, Sydafrika. Vilket land, vilka människor och vilken kultur. För att inte tala om deras djur! En otrolig resa som började i Februari 2008. Vi landade i Kapstaden och möttes av det här:

Precis vid havet i kapstaden en varm februarikväll.

M-A-G-I-S-K-T. Flyget hade i och för sig gått bra och jag hade faktiskt kunnat sova ett par timmar. Fördelen med att resa själv är att man inte behöver ta hänsyn till någon annan, så jag åkte direkt ut till havet efter att checkat in på mitt vandrarhem. Jag satt där och bara andades. Äntligen!

Lilla söta Aruba, en flicka.

Det här är lilla Aruba, dotter till föreståndaren för vandrarhemmet jag bodde på. Det var minst sagt en förtrollande liten fröken med lika stor vilja som en ung lejonhane. Hon stal mitt hjärta och vi spenderade båda kvällarna tillsammans i Kapstaden innan hon skulle sova. Jag saknar henne så.

 

Flamingos på stranden utanför kapstaden

Dag två liftade jag till havet för att få till några härliga strandbilder. Jag är egentligen ingen fantast av gråa, tråkiga strandbilder som alla tar, men hade lovat mamma att bevisa att Afrika är mer än djungel. Därför fick det bli en tur dit, och vilket flyt jag hade! En flock flamingos bestämde sig för att flyga iväg precis lagom till att jag skulle packa ned kameran.

 

Hela familjen elefant samlad

Ni måste få ett litet smakprov på vad som komma skall också. Efter två nätter i Kapstaden tog jag bussen till den välkända Krugerparken. Redan efter ett par timmar med jeep hittade vi den här bedårande familjen som stod vid ett vattenhål.

 

En drös elefanter vid sjö

Mer om min Afrikaresa kommer så snart jag hittat alla bilder i min externa hårddisk!

Posted on: april 9, 2017, by : admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *