Ta bra kort med mobil och abonnemang

Jag tar mina kort med systemkamera från Nikon, men jag använder såklart min mobil till det också. För att kunna använda mobilen så effektivt och bra som möjligt behöver den ha en riktigt bra kamera och ett billigt mobilabonnemang. Jag ska gå in lite mer på varför det är viktigt och hur du ska få till bra bilder med en lite sämre kamera.

Att ta kort med mobilen

Samsung mobil tar jättebra kort

Den stora fördelen med mobilen är att man alltid har den med sig, oavsett om det är på fotbollsarenan som ovan eller på promenaden. Därför kan man fånga de där speciella ögonblicken som annars kan gå förlorade om du tex snabbt måste få upp kameran ur väskan. Jag har oftast kameran hängandes redo på magen när jag är ute och fotar för att kunna vara så snabb som möjligt med den. Mobilen å andra sidan är alltid redo i fickan att bara dras upp och användas till att knäppa några bilder. Det är de spontana, genuina bilderna jag gillar mest, och då är telefonen bra som ett komplement.

Ett billigt mobilabonnemang är bättre

Eftersom mitt stora intresse är kameror och fotografi är det också det som jag vill spendera pengar på. Jag älskar ljudet som avtryckaren gör på en Leica, och på min fritid söker jag ofta på vilka objektiv, kameror och tillbehör som jag vill köpa. Det leder också till att jag inte kan spendera hur mycket pengar som helst på annat.

Därför har jag valt att spendera lite mer pengar på min mobil, och mindre på mitt mobilabonnemang. Det fick i mitt fall bli en Huawei Honor 9  har en bra kamera och tar riktigt krispiga bilder. Efter som den är rätt dyr, valde jag att ta ett riktigt billigt mobilabonnemang istället. Först jämförde jag vilka abonnemang som fanns, och sen valde jag till slut Hallons stora med 8 GB surf. Det kändes både billigt och prisvärt, 249 kr/mån var alldeles lagom för mig.

Tips till för bra mobilbilder

Det första tipset som faktiskt gör väldigt mycket är att tänka på vilket håll du håller kameran. Jag har sett att många fortfarande tar bilder med mobilen ”vanligt” det vill säga med hemknappen nedåt. Kanske tror de att ett billigt mobilabonnemang inte får lika bra signal om man har den på sidan. Skämt åsido, genom att bara vända kameran åt sidan och ta horisontalt. Dessutom är de finare att titta på på dator/tv/utskrivet.

Tjej som tar kort med sin mobil i skogen. Har hon ett bra abonnemang kan hon också skicka kortet till sina vänner direkt.
Exempel på hur du inte ska ta hålla mobilen!

Ett annat tips är att tänka på ljussättningen. Många av mobiltelefonerna idag tar bra bilder så länge det är någorlunda ljust ute. När det istället blir kväll och mörkt faller kvaliteten direkt. Att se över ljussättningen kommer inte bara göra bilder roligare och mer levande, utan också skarpare.

Mitt sista tips gäller vid all typ av fotografering: ha roligt! Har du kul kommer du vara mer benägen att göra om det och det kommer smitta av sig på din omgivning. Så se till att ha en bra mobil med bra kamera och abonnemang, ha den på sidan och ha roligt! Jag har också skrivit ett inlägg om mitt inköp av nya mobilen!

Posted on: juni 26, 2017, by : admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *