Tips inför köp av kamera

Som tidigare nämnt köpte jag för ett par månader sen en kamera till min pojkvän. Det blev ändå något av en succé och han har använt den mer än jag först trodde. Det värmer mitt fotograf-hjärta! Nu tänkte jag förklara lite mer om hur själva köpet gick till.

Det blev ju till slut en Canon Eos 1300D. En rätt så vanlig systemkamera som har alla bas-funktioner som en nybörjare behöver ha för att kunna lära sig. När en novis får en systemkamera är det lätt att det känns överväldigande med alla funktioner och inställningar. 1300D har inte alls lika många inställningar som mina egna, professionella kameror har, vilket jag tror bara är bra.Cannon Eos 1300D köpt till min pojkvän

Läs tester och recensioner

Jag har tidigare kunskap inom fotografi och kameror och behövde därför inte börja helt på noll. Jag visste vilken typ av kamera jag ville köpa, men inte specifikt vilket märke eller modell. Därför sökte jag på internet på frasen ”bästa systemkameran för nybörjare” och kom in på recensionssidan testkoll.se‘s test av systemkameror. De hade sammanfattat recensioner från flera olika testare som råd&rön och bästitest, men också internationella institutioner. Det var alltså flera recensioner samlade på en och samma sida, vilket gjorde det mer översiktligt för mig som besökare. Genom Testkoll kom jag fram till att min pojkvän skulle få en 1300 D, en modell som jag övervägt innan men definitivt inte bestämt mig för.

Ett annat tips är att läsa folks recensioner på olika recensionssidor, eller ehandlare. Där finns ofta kommentarsfält eller rena recensionsdelar, där konsumenter delar med sig av sina erfarenheter av specifika produkter. Tips, tips tips!

Bild tagen med en något exklusivare Canon.

Hur reaktionen blev

Eftersom min kille inte har så stor erfarenhet av kameror kunde han inte bedöma hur väl mitt köp passade honom och hans behov. Men han blev jätteglad i vilket fall, även om han inte vet hur det gick till. Något som han ändå fått redo på är att han ska söka upp test och recensioner innan han gör ett köp nästa gång, även han!

I övrigt så ska jag verkligen bli bättre på att posta mina bilder från min egna fotografering här på bloggen. Det är inte alltid lätt när det finns 100 andra saker att göra i varje stund, men förhoppningsvis kommer frekvensen på inläggen bli högre. På återseende!

 

Posted on: februari 11, 2018, by : admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *